20
FEB 2021
Workshop foto
Zilnic vedem fotografii minunate și ne întrebăm care sunt secretele din spatele acestora. Ei bine a venit momentul să le aflați alături de Dan Dinu, la un workshop interactiv ce își propune să vă dezvăluie tainele Adobe Lightroom, un program special conceput pentru fotografi, unde puteți edita, arhiva și indexa imaginile digitale.
Uitați de miile de imagini împrăștiate peste tot, uitați de programe complicate și neprietenoase, pentru că aveți acum șansa să învățati cum lucrează un fotograf profesionist.
14
IUN 2021
Curs foto
Pentru a face primii pași în fotografie, nu este nimic mai plăcut decât să petreci câteva ore pe săptămână în compania altor pasionați ca și tine și a unui trainer cu experiență. Cursul nostru de inițiere a ajuns la versiunea 5.0, mai interactivă și mai bine structurată, iar toate acestea doar pentru că ne place să evoluam și să abordăm totul cu profesionalism.
Te așteptăm într-o atmosferă prietenoasă și relaxantă, unde Dan Dinu și Daniel Hașiegan te vor ajuta să îți descoperi pasiunea pentru fotografie.
Album foto România Sălbatică
lansarea site-ului de precomenzi
Multe dintre ideile din proiectul România Sălbatică au apărut pe parcurs, însă una a fost acolo încă de la început: albumul de fotografie. Credem cu tărie că acest album va inspira și va educa, fiind o poartă deschisă către biodiversitatea uriașă pe care România încă o mai are. În cei 10 ani de proiect, Dan Dinu a adunat sute de imagini din ariile protejateimportante ale României. Cele mai bune imagini se vor regăsi într-un album cu peste 200 de pagini, alături de texte informative și ilustrații grafice realizate de Gabriel Șerban.
Cum întregul scop al proiectului a fost unul educativ, la fiecare album comandat donăm unul către o școală sau bibliotecă publică.
Precomenzile pentru album se pot face pe www.dandinu.net/album-romania-salbatica, livrarea fiind estimată pentru februarie 2021.
Proiectul România Sălbatică a surprins natura și viața sălbatică din 13 parcuri naționale, 12 parcuri naturale, 2 geo-parcuri, 1 rezervație a biosferei și multe alte arii protejate. În tot acest demers, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache au străbătut zeci de mii de kilometri de-a lungul și de-a latul țării, au parcurs sute de kilometri pe jos și au realizat peste 80 de deplasări în teren în care au stat mai bine de 450 de zile. Toată această aventură s-a transformat în cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natura de la noi din țară, realizat aproape în totalitate prin voluntariat.
Filmul România Sălbatică este o altă componentă ambițioasă a proiectului, și va fi lansat lansat gratuit în 2021, în cadrul unor evenimente naționale și mai apoi online. Până atunci vă invităm să vedeți primele imagini din film și să vă alăturați comunității noastre de pe pagina de Facebook.
Teaser film România Sălbatică
lansarea primelor imagini din filmul documentar
Echipa România Sălbatică a lansat primul teaser al celui mai amplu documentar dedicat naturii din țara noastră. Filmul este un proiect ambițios, realizat de fotograful Dan Dinu și videograful Cosmin Dumitrache, ce s-a născut din dragostea celor doi pentru natură. Documentarul va încununa munca desfășurată pe parcursul a mai bine de 10 ani de proiect, în care echipa a adunat sute de imagini din ariile protejate importante ale României (pe care le-a donat administrațiilor de rezervații și ONG-urilor de mediu pentru a le ajuta la educarea și conservarea naturii) și în care a realizat poate cel mai complex website dedicat biodiversității de la noi.
Proiectul a surprins natura și viața sălbatică din 13 parcuri naționale, 12 parcuri naturale, 2 geo-parcuri, 1 rezervație a biosferei și multe alte arii protejate. În tot acest demers, Dan și Cosmin au străbătut zeci de mii de kilometri de-a lungul și de-a latul țării, au parcurs sute de kilometri pe jos și au realizat peste 80 de deplasări în teren în care au stat mai bine de 450 de zile. Toată această aventură s-a transformat în cel mai mare proiect de fotografie și film documentar despre natura de la noi din țară, realizat aproape în totalitate prin voluntariat.
O altă componentă importantă a proiectului este un album de fotografie, cu peste 200 de pagini, ce este disponibil prin precomandă. Cum întregul scop al proiectului a fost unul educativ, o mare parte din tirajul albumului va fi donată către aproximativ 500 de școli și biblioteci publice. Filmul va fi și el disponibil în școli, pentru a ajuta la educarea unei noi generații de oameni care să iubească natura.
Documentarul urmează să fie lansat gratuit în 2021, în cadrul unor evenimente naționale și mai apoi online, însă până atunci vă invităm să vedeți primele imagini din film și să vă alăturați comunității noastre de pe pagina de Facebook.
Forona
Organizația fotografilor de natură din România
FORONA (Organizația fotografilor de natură din România) lansează în data de 5 iunie 2020, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, noul site de prezentare al asociației www.forona.ro și pagina proprie de Facebook www.facebook.com/asociatia.forona.
Prin intermediul acestora, FORONA își propune să vină mai aproape de toți iubitorii de natură din România, dar mai ales de fotografii pasionați de natură și de conservarea acesteia, fie ei începători sau avansați, amatori sau profesioniști.
Asociația a fost înființată în anul 2015 cu scopul de a dezvolta și promova domeniul fotografiei de natură din România și de a sprijini conservarea zonelor naturale prin implicarea membrilor în proiecte ce vizează arta fotografică și protecția mediului. Numele este un acronim format din primele două litere ale cuvintelor: FOtografie, ROmânia și NAtură. Asociația are în rândurile ei atât fotografi profesioniști, care s-au remarcat prin proiecte interesante sau care au dat dovadă de un simț artistic deosebit în munca lor (Dan Dinu, Dorin Bofan, Zoltán Nagy, pentru a enumera doar trei dintre ei), dar și fotografi amatori care se preocupă de documentarea anumitor aspecte ale vieții sălbatice sau a anumitor locuri.
FORONA este o asociație deschisă către colaborări sau proiecte care să ajute la promovarea naturii și la protejarea acesteia. Membrii Forona și asociația în sine, vor încerca să fie mereu un exemplu de urmat în ceea ce privește conduita etică și viziunea artistică pe care o împărtășesc, iar în acest sens au dezvoltat și primul cod etic din România referitor la fotografia de natură, ce poate fi găsit pe www.forona.ro/cod-etic. Prin acest set de reguli asociația și membrii acesteia promovează o conduită responsabilă față de natură și oferă suport fotografilor aflați la început de drum.
Vă așteptăm alături de noi pe www.forona.ro sau pe pagina de Facebook.
Luminile nordului
Wildlife în India
Inițiere în fotografie | BV